Informatie en tips over bouwen en verbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Met een groot deel van de Nederlanders reeds gevaccineerd tegen het Coronavirus, had men het niet zien aankomen dat Nederland weer kleurcode rood zou krijgen. Het aantal Coronabesmettingen stijgt echter te wijten aan de snelle verspreiding van de Delta variant en in steeds meer vakantielanden gelden beperkende Coronamaatregelen voor toeristen uit rode gebieden. Hierdoor blijven veel mensen toch thuis en besteden hun vakantiegeld liever aan eigen huis door hieraan te klussen of zelfs te gaan voor een verbouwing. Wat zijn echter de ongeschreven spelregels, wanneer u van plan bent te verbouwen? Hieronder volgen een aantal handige do’s en don’ts.

Kooptip:

  • Wanneer je gaat verbouwen komt er veel bij kijken. Een exacte prijs maken is erg lastig. Vrijwel altijd moet er een vakspecialist langskomen om de situatie te beoordelen. Wij koppelen je met maximaal 4 vakspecialisten. Ontvang direct tot 4 offertes, bereken het verschil en vergelijk de prijzen!.

Waar is uw vergunning heen?

Als u zonder vergunning gaat verbouwen op plekken, waar dit niet mag dan gaat er vroegtijdig een dikke streep door uw verbouwingsplannen. Handig is dus om contact op te nemen met uw gemeente over wat wel of niet mag bij uw verbouwingswerkzaamheden. Of u raadpleegt de website van de Rijksoverheid met alle regels over wat wel of niet is toegestaan. Over het algemeen geldt voor vergunningsvrij bouwen:

  • Gewoon onderhoud is toegestaan.
  • Plaatsing dakkapel aan de achterkant van uw woning mag.
  • Op uw achtererf mag u in een straal van vier meter vergunningsvrij bouwen.
  • De hoogte van uw aanbouw mag gaan tot de eerste verdieping van uw huis.

Houd uw buren te vriend

Uw buren zullen zeker overlast ervaren van uw verbouwing. Licht ze dus ruim van tevoren in over de op handen zijnde verbouwing, zodat ze hun beklag nog op tijd bij de gemeente kunnen doen. Zijn zij het namelijk niet eens met uw plannen en het komt tot een geschil, dan wil u niet tijdens uw verbouwing het bijltje neer moeten gooien wanneer zij in hun recht staan. Waarschijnlijk zult u ook iets van een container huren om uw puin in weg te gooien en die zal deels op terrein van uw buren te staan komen. Zorg er dus te allen tijde voor dat de omgeving om de container netjes blijft. Breng de buren na uw verbouwing ook een kleine attentie voor hun geduld. Dat wordt zeker gewaardeerd.

Wees een goede gastvrouw voor uw vakmensen

U zult veel overlast kennen van de verbouwing, omdat veel verschillende bedrijven tegelijk in en uit lopen. Laat uw ergernis echter niet de boventoon voeren, want deze mensen doen ook alleen hun werk en zullen u dadelijk de perfecte verbouwing aanleveren. Wees daarom attent en voorzie de bouwmensen van een kopje koffie of een verse sandwich. Het is bewezen dat hoe beter de band is met de opdrachtgever, des te beter werk wordt door de vaklui geleverd.

Wees niet te naïef tijdens een verbouwing

Ondanks het feit dat u een aannemer heeft ingehuurd om alles te regelen en dit waarschijnlijk een vakman is, betekent dit niet dat alles vlekkeloos verloopt. Een aannemer neemt in Coronatijd vaak meerdere klussen tegelijk aan, omdat zoveel mensen besluiten tot een verbouwing. En hoe goed de aannemer ook is, hij kan niet op twee plekken tegelijk zijn. Tevens kan uw verbouwing door de lange wachttijden voor materialen ook wel flink uitlopen. Een verbouwing kost sowieso altijd meer tijd en ook geld, dan u van tevoren bedacht had. Calculeer deze extra tijd en geld altijd in, dan zal het nooit tegenvallen.

Volg uw gevoel bij het kiezen van uw aannemer

Het klinkt een beetje zweverig, maar bij het kiezen van de juiste aannemer is gevoel een kernpunt. U kunt aannemers vergelijken op onafhankelijke vergelijkingswebsites in prijs en kwaliteit, maar een aannemer moet ook bij u aansluiten. U zult immers veel in elkaars aanwezigheid vertoeven de komende weken, dus er moet al bij de ontmoeting een bepaalde klik zijn anders zal de samenwerking op niets uitlopen. Het is van cruciaal belang dat alle partijen een goed team vormen en goed kunnen samenwerken. Uiteindelijk levert dat namelijk het beste resultaat op. Een stroef bouwproces leidt vaak tot meerwerk, stress en frustratie. U kunt dus vaak beter kiezen op karakter van de aannemer, dan op de prijs die hij zich vraagt voor zijn werkzaamheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Meer verbouwprijzen:

Bekijk alle verbouwprijzen