Informatie en tips over bouwen en verbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Ben je toe aan een nieuwe keuken of ga je verhuizen en is de keuken in je nieuwe woning niet helemaal naar jouw smaak? Staan de tegels en de kleur van het keukenblok je niet aan of zijn er niet voldoende kastjes om al je spullen in op te bergen? Dan kun je er voor kiezen een nieuwe keuken uit te zoeken en te laten plaatsen door een erkend bedrijf maar je kunt deze ook zelf monteren.

Kooptip:

  • Wanneer je gaat verbouwen komt er veel bij kijken. Een exacte prijs maken is erg lastig. Vrijwel altijd moet er een vakspecialist langskomen om de situatie te beoordelen. Wij koppelen je met maximaal 4 vakspecialisten. Ontvang direct tot 4 offertes, bereken het verschil en vergelijk de prijzen!.

Zaken om rekening mee te houden bij een nieuwe keuken

Keukens zijn in allerlei soorten, maten, kleuren en prijzen te koop. Kijk op voorhand wat je graag wilt hebben maar ook wat dit kost en of het wel in de beschikbare ruimte past. Je dient altijd goed te meten hoeveel ruimte er is want je wilt natuurlijk niet met een keuken komen zitten die te groot of net een fractie te klein is. Dat is geen gezicht en je wilt bij een nieuwe keuken wel dat het allemaal netjes afgewerkt is.

Deel de kastjes goed in

Houd er ook rekening mee hoeveel kastjes je wilt. Kasten zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar. Je kunt hierbij onder andere denken aan kastjes die heel smal en hoog zijn maar ook kastjes die allemaal even breed zijn behoren tot de mogelijkheden. Deze kastjes kunnen onder geplaatst worden en kunnen voorzien worden van lades maar ook van een gewoon deurtje als je dat makkelijker vindt. Als je een keukenblok kunt plaatsen waar een hoek in zit benut je de ruimte het beste door er een hoekkast in te zetten. Daarmee is de volledige hoek gevuld en afgewerkt maar beschik jij meteen ook over meer opslagruimte. Als de ruimte zich ervoor leent is het slim om ook boven kastjes te hangen. Door in de hoogte te werken creëer je niet alleen meer opbergruimte maar zijn ook meteen de muren klaar en hoef je deze niet meer te schilderen of te betegelen.

Kies goede inbouwapparatuur

Een keuken kun je voorzien van allerlei inbouwapparatuur. Niet iedereen vindt alle apparaten nodig om te hebben maar een koelkast is wel standaard. Daarnaast kiezen veel mensen ook voor een vaatwasser, een oven en een afzuigkap als inbouwapparatuur. Je kunt, mits je de ruimte hebt, ook nog een kleine diepvries in laten bouwen bijvoorbeeld onder de koelkast. Ook een magnetron kan ingebouwd worden. Inbouwapparatuur is niet goedkoop en kent vaak speciale afmetingen. Als er een apparaat stuk gaat en je wilt dit vervangen dien je er altijd goed op te letten dat je de juiste maat kiest zodat het ook past in het bestaande keukenblok.

Kijk en vergelijk diverse keukens

Als je een keukenblok gaat kopen kijk dan eerst goed rond wat er allemaal te koop is. Vergelijk prijzen en laat een offerte opmaken voordat je iets koopt. Soms worden er leuke aanbiedingen gedaan waarbij de montage gratis is of je flinke korting krijgt op de inbouwapparatuur. Daar wil je natuurlijk graag gebruik van maken. Keukenkastjes vind je in zeer veel kleuren en ontwerpen. Kijk wat je mooi vindt en kies op basis daarvan de uitvoering die je hebben wilt. Kies een bijpassend aanrechtblad dat je erbij wilt hebben. Aanrechtbladen lopen sterk uiteen in prijs en dit wordt met name bepaald door het materiaal waarvan het gemaakt is. Kies je voor een granieten blad dan ben je daar meer voor kwijt maar het is wel een blad dat tegen een stootje kan en niet makkelijk verslijt.

Maak de keuken netjes af

Alleen met een keukenblok ben je er nog niet. Voor de totale renovatie van je keuken heb je ook nog tegels nodig voor op de muur en ook de vloer mag niet vergeten worden. Tegels zijn praktisch in gebruik en makkelijk schoon te houden dus dat is in een keuken waarin door het koken alles snel vettig wordt wel uitermate praktisch. Kies ook voor een harde vloer die makkelijk schoon te houden is want in de keuken wordt nog wel eens wat geknoeid natuurlijk. De keuken maak je af met bijpassende accessoires zoals een kraan en spoelbak en eventueel mooi keukengerei. Zo wordt ook jouw keuken een waar paradijsje om in te koken en te wonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Meer verbouwprijzen:

Bekijk alle verbouwprijzen