Informatie en tips over bouwen en verbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Je eigen huis is een plek waar je trots op bent. Een eigen tuin bij dat huis is datgene wat jouw geluk helemaal compleet maakt. Om aan te geven waar jouw erfgrens loopt is het een goed idee om een hek te plaatsen. Wil je een hek hebben wat een mooie uitstraling heeft, dan kies je voor een sierhekwerk. We hebben voor je gekeken naar de kosten van een sierhekwerk, en wat daar verder bij komt kijken.

Kooptip:

  • Wanneer je gaat verbouwen komt er veel bij kijken. Een exacte prijs maken is erg lastig. Vrijwel altijd moet er een vakspecialist langskomen om de situatie te beoordelen. Wij koppelen je met maximaal 4 vakspecialisten. Ontvang direct tot 4 offertes, bereken het verschil en vergelijk de prijzen!.

Hoeveel kost een sierhekwerk

Een sierhekwerk is een uniek soort hek. Het is namelijk een hek wat je redelijk basic koopt waarna je er zelf allerlei ornamenten aan kan toevoegen. Dat gebeurt op jouw verzoek in de smederij, maar er zijn ook ornamenten die je naderhand nog zelf kan aanbrengen op je hekwerk. We hebben een aantal prijzen voor je op een rijtje gezet.

 

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Een sierhekwerk in basic uitvoering Per paneel van 180 cm Tussen 50 en 80 euro
Een punt ornament wat te plaatsen is in het sierhekwerk Per stuk Tussen 20 en 25 euro
Een bol ornament wat te plaatsen is in het sierhekwerk Per stuk Tussen 20 en 25 euro
Een paal van smeedijzer om het hek te bevestigen Per stuk Tussen 15 en 25 euro
Een poort om te bevestigen in het sierhekwerk Per stuk Tussen 120 en 150 euro

 

  • Als je handig aangelegd bent. Ben je een handige klusser, dan zou je een sierhekwerk nog zelf kunnen plaatsen. Je moet er in dat geval wel rekening mee houden dat het zwaar materiaal is, en dat de palen diep in de grond moeten worden bevestigd voor de stabiliteit. Ook zal je niet altijd de volle garantie krijgen op het sierhekwerk wanneer je het zelf plaatst.
  • Als je niet handig bent aangelegd. Ben je geen handige klusser, dan besteed je het werk van het sierhekwerk uit aan de leverancier of aan een klussenbedrijf. Je bent in dat geval meer kwijt dat bovenstaande kosten. Reken in dat geval op ongeveer een bedrag tussen 45 en 60 euro per uur voor het plaatsen van het hekwerk. Je krijgt dan wel de volledige garantie op het sierhekwerk en je weet dat je weer voor jaren vooruit kunt.
  • Als je een beetje handig bent aangelegd. Ben je niet echt handig aangelegd, maar kan je wel wat doen in je tuin, dan zou je de klusser die het sierhekwerk komt plaatsen een handje kunnen helpen door het oude hekwerk alvast te verwijderen uit je tuin. Je bespaart op die manier wel wat op het totale kostenplaatje van het plaatsen van een sierhekwerk.

Hoe is het prijskaartje van een sierhekwerk samengesteld

Hoeveel je betaalt voor een sierhekwerk bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1 : Hoe groot moet het sierhekwerk worden. De prijs van een sierhekwerk wordt voor een groot gedeelte bepaald door de lengte ervan. De prijs is per paneel berekend en die is dan ook leidend in het hele verhaal. Het is goed om niet terug te schrikken wanneer je een prijs berekent aan de hand van het aantal panelen. Een goed sierhekwerk is namelijk iets waar je de komende 30 jaar plezier van kan hebben dus het is een waardevolle investering in je eigen huis.
  • Keuze 2: Welk materiaal kies je. Een sierhekwerk kan van allerlei metaalsoorten gemaakt zijn. Er zijn kostbare materialen zoals smeedijzer en minder kostbare materialen zoals roestvrij staal. De keuze is aan jou welk materiaal jouw hek heeft. Houd er rekening mee dat een kostbare materiaalsoort doorgaans een langere levensduur heeft.
  • Keuze 3: Hoe is het hek afgewerkt. Een sierhekwerk kan je in diverse afwerkingen kopen. Een sierhekwerk wat al helemaal afgelakt is, is duurder dan een sierhekwerk wat alleen in de grondverf staat en wat je zelf nog op kleur moet afwerken. Hout er rekening mee dat je een niet afgelakt sierhekwerk nog handmatig moet schilderen. Dit is een hoop werk wat je liever aan de vakman zal overlaten.
  • Keuze 4: Welke opties kies je. Een sierhekwerk kan je af laten werken met diverse opties en luxe afwerkingen. Je kiest de ornamenten die erop moeten komen te staan en daarnaast kies je een poort die voor een stevige doorgang naar je tuin zorgt. Je kan kiezen voor een automatische opener op de poort waardoor je van binnenuit je sierhek kan openen en sluiten. Je kan ook kiezen voor een schuifpoort. Zeker wanneer je met een auto naar binnen wil kunnen rijden in je tuin is dit een heel goed idee.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Je bespaart het snelste op de aanschaf van een sierhekwerk door offertes op te vragen. Dat doe je heel eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct meerdere offertes op die je vrijblijvend met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer verbouwprijzen:

Bekijk alle verbouwprijzen