Informatie en tips over bouwen en verbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

 Wanneer u in een woning woont die al wat ouder is voelt u het waarschijnlijk regelmatig wanneer u voor het raam zit; uw woning voelt koud aan, en u kunt tocht voelen die langs uw ramen trekt. De reden hiervan is heel eenvoudig; u heeft enkel glas in uw ruiten zitten, en dat heeft helaas geen isolerende werking. Wanneer u een behaaglijk warme woning wilt hebben zult u dus moeten overgaan tot een investering in dubbel glas.

Kooptip:

  • Wanneer je gaat verbouwen komt er veel bij kijken. Een exacte prijs maken is erg lastig. Vrijwel altijd moet er een vakspecialist langskomen om de situatie te beoordelen. Wij koppelen je met maximaal 4 vakspecialisten. Ontvang direct tot 4 offertes, bereken het verschil en vergelijk de prijzen!.

Welk dubbel glas kiest u
Op het moment dat u dubbel glas wilt gaan aanschaffen doet u er verstandig aan om in eerste instantie bij de glashandel te gaan informeren. U zult dan al snel ontdekken dat dubbel glas geen eensluidende term is. Onder de noemer dubbel glas gaan een heleboel soorten schuil en het zal voor u lastig zijn om het onderscheid te maken. Wanneer u op zoek gaat naar het juiste dubbel glas voor uw woning is het verstandig om te kijken naar de soort die het beste aansluit bij uw behoeften. Heeft u alleen behoefte aan glas wat geen koude doorlaat van buitenaf of wat extra stevigheid biedt aan uw woning, dan kunt u kiezen voor HR of HR+ glas. Wilt u naast deze twee factoren ook een isolerende werking hebben van uw dubbele glas, dan is het verstandig om te kiezen voor HR++ glas.

Kunt u volstaan met alleen nieuw glas
Veel glashandelaren zullen beweren dat u niet alleen nieuwe ruiten zult moeten aanschaffen, maar ook nieuwe ramen – oftewel nieuwe omlijstingen – voor een mooi resultaat. Niets is echter minder waar; de meeste ruiten die geproduceerd worden met HR++ glas kunnen eenvoudigweg in bestaande ramen worden geplaatst. De werking zal – mits de ruiten vakkundig worden gezet – hetzelfde zijn, terwijl het kostenplaatje binnen de perken blijft.

Voor jaren klaar met uw nieuwe dubbele glas
Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor een bepaalde soort dubbel glas zult u moeten gaan kijken naar de rand die om de ruit heen zit. Deze is er in twee uitvoeringen, en aan beide uitvoeringen hangt een prijskaartje. Kiest u voor een rand van kunststof, dan bent u het voordeligste uit. Een rand van aluminium is aanmerkelijk duurder, maar deze heeft dan ook heel andere eigenschappen. De duurste prijscategorie is namelijk veel steviger, waardoor u voor jaren klaar bent met uw nieuwe dubbele glas. U zult ook deze investering dus sneller terug verdienen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Meer verbouwprijzen:

Bekijk alle verbouwprijzen