Informatie en tips over bouwen en verbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


De huizen in ons land zijn van verschillende bouwjaren. Hoewel de nieuwbouwwijken als paddenstoelen uit de grond schieten wonen veel mensen in een woning die voor 1980 is gebouwd. Deze woningen hebben één gemeenschappelijke eigenschap; ze zijn matig tot niet geïsoleerd. Dit zijn dan ook juist de huizen die een hoge CO2 uitstoot hebben doordat je veel aardgas moet verstoken. Het is heel belangrijk om een dergelijke woning te isoleren. Niet alleen is het goed voor het milieu; het is ook goed voor je portemonnee. Het is heel verstandig om te beginnen bij een groot oppervlak waar veel kou doorkomt; je muur.

Wat zijn de kosten van muurisolatie

We keken voor jou naar de kosten van muurisolatie. Daarbij keken we vooral naar de diverse soorten muurisolatie. Er is veel mogelijk op het gebied van isolatiemiddel. We gingen uit van spouwmuurisolatie. Het opvullen van de spouw tussen je binnenmuur en je buitenmuur.

 

Welk product of dienst neem je af Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Spouwmuurisolatie met glaswol Per vierkante meter Tussen 20 en 25 euro
Spouwmuurisolatie met EPS parels Per vierkante meter Tussen 20 en 30 euro
Spouwmuurisolatie met PUR Per vierkante meter Tussen 25 en 35 euro

 

  • Als je handig bent met klussen. Een spouwmuurisolatie is geen klus die je zelf moet aanpakken, ook al ben je nog zo handig met klussen. Je moet deze klus alleen zelf uitvoeren wanneer je beroepsmatig voor een isolatiebedrijf werkt. Je zou wel het isolatiebedrijf kunnen helpen door je spouwmuur alvast bereikbaar te maken. Losse plantenpotten kan je weghalen en klimplanten die tegen je muur op woekeren zou je kunnen verwijderen zodat ze goed bij de voegen in je spouwmuur kunnen komen. Het scheelt een stuk op het arbeidsloon.
  • Als je niet handig bent met klussen. Ben je niet handig met klussen, dan huur je een isolatiebedrijf in en je laat ze alle werkzaamheden uitvoeren. Je geniet op die manier de volle garantie op het isolatiewerk en je weet zeker dat je geen technische problemen zoals koudebruggen krijgt in je huis door opengelaten stukken spouwmuur.
  • Als je een deel van de klus wil doen. Je zou dus kunnen overwegen om een deel van de klus te doen. Zelf de muur vrijmaken voor het isolatiebedrijf, of ervoor zorgen dat ze met hun gereedschap gemakkelijk bij jouw spouwmuur kunnen komen. Dit bepaalt namelijk ook al voor een deel de kosten van de totale factuur. Wanneer een isolatiebedrijf steeds moet omlopen met gereedschap, ladders, bouwsteigers et cetera brengt dat genoeg kosten met zich mee.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel jij betaalt voor muurisolatie bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw muur. Hoeveel jij betaalt voor muurisolatie hangt uiteraard voor het grootste gedeelte af van de afmeting van je muur. Woon jij in een hoekwoning, dan heb je meer spouwmuur om te isoleren dan wanneer je in een tussenwoning woont. Het aantal vierkante meters bepaalt de prijs, hoewel de prijs per vierkante meter wel wat lager wordt naar mate er meer vierkante meters moeten worden geïsoleerd. Op een gegeven moment is het isolatiebedrijf uit de ‘vaste kosten’ en zal de prijs per vierkante meter dalen. Onder vaste kosten verstaan we bijvoorbeeld de voorrijkosten en de huur van gereedschap.
  • Keuze 2: Welk isolatiemiddel kies je. Wanneer je een spouwmuur gaat isoleren is glaswol gemiddeld de goedkoopste oplossing. Dit is echter ook het middel wat vergeleken met de andere isolatiemiddelen het laagste rendement oplevert. Daarnaast is glaswol kwetsbaar wanneer je ooit last krijgt van doorslaand vocht. In die gevallen kan je spouwmuurisolatie gaan schimmelen. PUR is de meest kostbare oplossing. Het is echter ook de oplossing met het hoogste rendement, en het is daarnaast een isolatiemiddel wat heel goed resistent is tegen vocht.
  • Keuze 3: Laat je ook gelijk je gevel impregneren. Een spouwmuurisolatie is een methode waarbij je jouw spouwmuur van binnenuit versterkt tegen warmteverlies en weersinvloeden van buitenaf. Denk er echter ook aan dat regen een negatieve uitwerking op je muur heeft. Het is dan ook belangrijk dat je jouw gevel laat impregneren. In dit geval wordt er een waterafstotende buitenlaag aangebracht waardoor regen geen kans meer krijgt om door te slaan door je muur heen. Het rendement van je spouwmuurisolatie zal daardoor toenemen.

Praktische bespaartips

  • Werk samen met je buren. Een isolatiebedrijf wat met jouw gevel aan de slag gaat kan net zo goed gelijk bij je buren aan het werk gaan. Er hoeft in dat geval slechts eenmalig een bouwsteiger te worden opgebouwd. Ladders hoeven maar één keer te worden aangevoerd en gereedschap hoeft slechts éénmalig te worden gehuurd. Daarnaast is het maar één keer nodig dat er voorgereden wordt. Al deze voordelen kan je claimen als je samenwerkt met je buren.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op het isoleren van je muur is het opvragen van offertes. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 30 procent wanneer jij de offertes goed vergelijkt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Meer verbouwprijzen:

Bekijk alle verbouwprijzen