Informatie en tips over bouwen en verbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wanneer u naar uw gevoel veel te veel betaalt aan uw energiebedrijf is het goed om te kijken op welke plekken in uw woning winst valt te behalen door het treffen van isolerende maatregelen. In zo’n geval is het laten plaatsen van dubbel glas een heel eenvoudige optie. U zult er weinig verbouwing voor hoeven te doen aan uw bestaande woning, en het uiterlijk van uw woning zal niet direct drastisch veranderen. Het enige wat veel woningbezitters weerhoudt van het direct vervangen van het enkele glas in hun woning door dubbel glas is het prijskaartje wat eraan hangt.

Kooptip:

  • Wanneer je gaat verbouwen komt er veel bij kijken. Een exacte prijs maken is erg lastig. Vrijwel altijd moet er een vakspecialist langskomen om de situatie te beoordelen. Wij koppelen je met maximaal 4 vakspecialisten. Ontvang direct tot 4 offertes, bereken het verschil en vergelijk de prijzen!.

Dubbel glas wat zichzelf terug verdient
Op het moment dat u kiest voor dubbel glas zal de glaszetter u uitgebreid voorlichting geven over de voordelen van dubbel glas. Een van die zaken is dat dubbel glas een isolerende werking heeft. U doet dus een grote aanschaf wanneer u dubbel glas voor uw woning koopt, maar feitelijk doet u een investering. Een investering is wezenlijk iets anders dan een aanschaf; daar waar u bij een aanschaf het geld als het ware ‘kwijt’ bent wanneer de aankoop is geplaatst, krijgt u rendement op een investering. U gaat dus per direct minder betalen aan uw energiebedrijf omdat uw energieverbruik vanaf het moment van de plaatsing van dubbel glas afneemt.

Over wat voor termijn verdient dubbel glas zichzelf terug
Wanneer u investeert in dubbel glas wilt u natuurlijk ook weten wat de termijn is die u nodig heeft om de investering in dubbel glas terug te verdienen. Die termijn hangt af van een aantal factoren. Eén daarvan is het type dubbel glas wat u aanschaft. Koopt u normaal HR glas, dan zal die termijn behoorlijk lang zijn. De isolerende werking van dit glas is namelijk vele malen lager dan die van HR+ of HR++ glas. Wanneer u kiest voor een iets hogere investering in HR+ glas of HR++ glas, zult u in eerste instantie meer geld kwijt zijn maar het rendement op deze glassoorten is ook vele malen hoger. Goedkoop dubbel glas kopen is dan ook een goed voorbeeld van korte termijn plannen; een lagere aanschafprijs. Duurder beter isolerend dubbel glas kopen is een lange termijn investering; u betaalt op het moment wat meer, maar verdient deze investering sneller terug.

One thought on “Is dubbel glas alleen een uitgave of een investering?”

  1. Toen ik mijn dubbel glas heb laten plaatsen, merkte ik het meteen aan mijn energierekening. Deze werd al snel een stuk lager. Het is dus echt een goede investering wanneer je problemen heb met de isolatie van je huis. Natuurlijk kan je altijd contact opnemen met een glazenzetter om te informeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Meer verbouwprijzen:

Bekijk alle verbouwprijzen