Informatie en tips over bouwen en verbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Op het moment dat u de maandelijkse voorschotnota van uw energiebedrijf voldoet zucht u waarschijnlijk eens diep. Wat een geld gaat er maandelijks naar het energiebedrijf toe. Wanneer u nou ook nog heel veel wooncomfort hiervoor terug kreeg zou het leed nog dragelijk zijn, maar het wooncomfort wat u heeft staat niet in verhouding met de kosten die u ervoor moet maken. De reden hiervan is waarschijnlijk niet uw elektriciteitsverbruik. De werkelijke oorzaak van uw hoge energienota ligt namelijk bij uw gasverbruik. Ook wanneer u niet op gas kookt in uw huishouden verbruikt uw woning een behoorlijk aantal kubieke meters gas voor de cv-ketel.

Besparen op uw gasverbruik
Natuurlijk wilt u graag besparen op dit kostbare gasverbruik, en de manier waarop u dat kunt doen is relatief simpel; door de aanschaf van een warmtepomp kunt u zorgen voor warm water voor uw cv installatie en voor warm tapwater. Een warmtepomp installatie bij uw huis is de ultieme manier om uw woning te voorzien van dit wooncomfort zonder dat daar al teveel gasverbruik via uw energieleverancier aan te pas komt. Zo’n warmtepomp kunt u bij verschillende leveranciers kopen en iedere warmtepomp heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en daarnaast stelt iedere warmtepomp zijn eigen eisen aan het milieu.

Welke eisen stelt de overheid aan een warmtepomp
Wanneer u een warmtepomp voor uw huishouden wil gaan aanschaffen en deze bij uw woning wil laten aanleggen bent u altijd verplicht de lokale overheid hiervan op de hoogte te stellen. Dit is niet alleen omdat u waarschijnlijk recht heeft op bepaalde subsidies maar ook omdat de warmtepomp gebruik maakt van bepaalde stoffen of methodes waar de overheid belasting over heft.
Zo heeft u voor een zogeheten water-water warmtepomp die de warmte onttrekt aan het grondwater en deze omzet naar warmte voor uw woning grondwater nodig, en over het gebruik van grondwater voor privé doeleinden wordt door de overheid belasting geheven. Omdat u het gebruikte grondwater weer teruggeeft aan het milieu zal er echter een verrekening plaatsvinden waardoor het saldo voor u doorgaans nihil zou zijn.

Een warmtepomp aan de buitenkant van uw huis
Op het moment dat u gebruik maakt van een warmtepomp die aan de buitenkant van uw huis bevestigd zit bepaalt dit voor een deel het aangezicht van uw woning. Zit de warmtepomp op een plek die vanaf de openbare weg goed te zien is, dan zal de overheid daar bepaalde eisen aan stellen, en op zijn minst toestemming moeten geven voor het plaatsen van een dergelijke warmtepomp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Meer verbouwprijzen:

Bekijk alle verbouwprijzen