Informatie en tips over bouwen en verbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Als je al een beetje aan het rondkijken bent naar verschillende schuifpuien voor jouw woning, dan zal je weten dat er veel keuze is. Het materiaal is belangrijk, maar ook de afmetingen, extra uitbreidingen, de uitvoering, het glas en het model. Wat betreft het model heb je de keuze uit twee standaardopties, namelijk een hefschuifpui en een kiepschuifpui. Hefschuifpuien zijn duurder en bedien je door de deur iets omhoog te tillen voordat je deze kunt schuiven. Dit is een extra beveiliging tegen inbraak. Een kiepschuifpui kan open door de deur te schuiven, maar ook door hem te kiepen. Zo krijg je een extra ventilatiemogelijkheid zonder dat je hiervoor de hele pui moet openzetten. Hier lees je alles over de kosten van kiepschuifpuien.

Kooptip:

  • Wanneer je gaat verbouwen komt er veel bij kijken. Een exacte prijs maken is erg lastig. Vrijwel altijd moet er een vakspecialist langskomen om de situatie te beoordelen. Wij koppelen je met maximaal 4 vakspecialisten. Ontvang direct tot 4 offertes, bereken het verschil en vergelijk de prijzen!.

De kosten

Kiepschuifpuien zijn de goedkoopste schuifpuimodellen op de markt. Ze zijn erg gebruikersvriendelijk omdat ze op twee manieren kunnen worden geopend. De prijzen voor kiepschuifpuien liggen ongeveer €700 lager dan voor hefschuifpuien. De prijs die je betaalt is afhankelijk van een aantal factoren en in de onderstaande tabel worden dan ook alleen indicaties gegeven. De exacte prijs voor jouw specifieke situatie kun je het beste achterhalen door offertes op te vragen. In deze tabel vind je de kosten voor twee verschillende kiepschuifpuien inclusief HR++ glas en btw. De installatiekosten worden daarna toegelicht.

 

Kostenpost Prijs
Kunststof 2-delige kiepschuifpui €1250
Kunststof 3-delige kiepschuifpui €2000
Inmeten schuifpui €95 – €145
Plaatsen schuifpui Vanaf €500

 

  • De goedkoopste optie: je kunt de installatiekosten voor de kiepschuifpui besparen door deze zelf te plaatsen. Dit is de goedkoopste optie, maar alleen jij kunt beoordelen of je dit kan. Er is aanzienlijke klus-ervaring voor nodig, speciaal materiaal en gereedschap en ook een tweede persoon. De besparing die je dan maakt is gemiddeld 25 procent van de totaalprijs.
  • Een 2-delige kiepschuifpui inclusief installatie: laat je de montage toch liever aan de professionals over, dan zal je een prijs betalen van rond de €2000 voor een nieuwe 2-delige kiepschuifpui. Deze hebben vaak een hoogte van 2,6 meter en een breedte van rond de 3 meter.
  • Een 3-delige kiepschuifpui inclusief installatie: het meeste geld betaal je voor een groter exemplaar en naast 3-delige schuifpuien zijn er ook 4-delige schuifpuien aanwezig. Voor een kiepschuifpui met één deur en twee glaspanelen betaal je inclusief installatie ongeveer €3000.

 

De prijsopbouw

De totaalprijs voor het laten installeren van een nieuwe kiepschuifpui bestaat uit drie onderdelen. De schuifpui zelf neemt het meeste van de totaalprijs in beslag, namelijk 75 procent. Dit betekent dat je hier een goede besparing kunt maken als je goed marktonderzoek doet en meerdere opties analyseert. De montage (23 procent) en voorrijkosten (2 procent) maken de opbouw compleet. Door de schuifpui zelf te installeren bespaar je dus 25 procent op de totaalprijs. Deze prijsopbouw vind je nogmaals terug in het onderstaande diagram.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De prijzen gegeven in de bovenstaande tabel zijn specifiek voor twee situaties, maar jouw situatie ziet er waarschijnlijk anders uit. Er zijn een aantal keuzes die je kunt maken die de prijs positief of negatief beïnvloeden.

  • Het materiaal: de voorbeelden in de bovenstaande tabel zijn gebaseerd op een kunststof kiepschuifpui, maar kies je voor hout of aluminium dan betaal je meer. Deze materialen hebben hun eigen kenmerken. Zo is hout authentiek en sfeervol en aluminium sterk en modern.
  • Het glas: het glassoort dat standaard wordt geleverd bij de meeste schuifpuien is HR++ glas. Dit is een erg goed isolerend glas en dat is ook belangrijk omdat je woning anders te veel warmte zou verliezen. Specialiteitsglas, zoals zonwerend- of zelfreinigend glas is ook mogelijk.
  • De extra opties: als laatste keuze kun je je kiepschuifpui vaak uitrusten met verschillende extra opties. Denk hierbij aan ventilatieroosters, een speciale kleur of uitgave en zonwering. Er worden vaak meerdere opties geboden, waar je uiteraard meer voor betaalt.

 

Interessante bespaartips

De kosten voor een nieuwe kiepschuifpui kunnen dus snel oplopen. Je zal er ongetwijfeld veel plezier aan hebben, maar je moet toch eerst een investering doen. Met de onderstaande tips kun je deze zo laag mogelijk houden.

  • Kies een plaatselijk bedrijf: door de leverancier zo regionaal mogelijk te zoeken kun je de voorrijkosten minimaliseren of volledig vermijden.
  • Tweedehands: met een beetje geluk en geduld kun je soms op de tweedehands markt mooie en onbeschadigde kiepschuifpuien vinden voor een fractie van de prijs. Je betaalt daar de installatiekosten dan nog bij op en dit kun je door een plaatselijke vakman laten uitvoeren.

 

Vergelijk offertes

De uiteindelijke prijs die je betaalt hangt voor een gedeelte af van jouw marktoriëntatieonderzoek. Als je meerdere opties bekijkt zal je de beste prijs/kwaliteit verhouding kunnen vinden. Gebruik hier onze vergelijkingstool en ontvang meerdere offertes van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving. Je verplicht jezelf niet tot aankoop en deze service is gratis, maar deze offertes kun je gebruiken bij het maken van de juiste beslissing wat betreft jouw nieuwe kiepschuifpui.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Meer verbouwprijzen:

Bekijk alle verbouwprijzen