Informatie en tips over bouwen en verbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Heb je een schilderklus in huis dan kan je er natuurlijk voor kiezen om die zelf uit te voeren. Dit is echter niet altijd aan te raden. Schilderen is meer dan ergens zomaar een laag verf op smeren. We verzamelden een aantal tips voor als je een goede schilder wil gaan inschakelen.

De prijs van een goede schilder

Wil je een schilder inschakelen dan hangt daar een prijskaartje aan. We keken naar de prijzen van een schilder en de diverse soorten dienstverlening die het meeste worden afgenomen. We hebben een aantal prijzen voor je verwerkt in onderstaand schema.

Wat voor werkzaamheden moet de schilder bij jou uitvoeren Waarvoor betaal je Hoe komt de prijs tot stand Wat is de prijs van de schilder
Het sauzen van muren Arbeidsloon, latexverf professioneel en BTW Per vierkante meter Tussen 8,25 en 14,25 euro
Het verven van grote oppervlakken Arbeidsloon, verf professioneel en BTW Per vierkante meter Tussen 15 en 19,50 euro
Het schilderen van details Arbeidsloon, professionele verf en de BTW Per uur Tussen 39 en 48 euro

Tip 1: weet waar je een schilder vandaan haalt

Laat je een schilder langskomen voor werkzaamheden, kijk dan eerst vooraf goed waar deze vandaan moet komen. Wanneer je een schilder vindt via een zoekmachine en diegene staat bovenaan, dan heeft hij die advertentieruimte meestal ingekocht. Het wil niet zeggen dat het bedrijf ook echt in jouw buurt gevestigd is. Kijk dan ook eerst goed naar de locatie waar het bedrijf gevestigd is. Je zal namelijk kilometerkosten moeten gaan betalen en die houd je het liefste zo laag mogelijk. Daarnaast zal een schilder die in jouw buurt gevestigd is jou sneller kunnen inplannen. Dat scheelt tijd.

Tip 2: goed professioneel materiaal

De schilder zal er doorgaans op aandringen dat hij zijn eigen professionele materiaal mag meenemen naar jouw klus toe. Ga hier altijd op in. De verf die de schilder gebruikt is namelijk van een professionele kwaliteit. Je krijgt daardoor niet alleen een garantie van 2 tot 4 jaar op het materiaal, maar ook op de werkzaamheden. Op die manier weet jij zeker dat je de komende 2 tot 4 jaar niet opnieuw hoeft te betalen voor een schilder. Sla je zelf de verf in en denk je daarmee te besparen dan kan goedkoop nog zomaar duurkoop worden.

Tip 3: Een schilder met een keurmerk

Vind jij een schilder die het keurmerk De Betere Schilder draagt, of bijvoorbeeld de AF erkende schilder, dan weet je zeker dat je vakwerk krijgt. De Betere schilder blinkt vooral uit op het feit dat hij met goede offertes werkt en dat je nooit voor een onverwachte verrassing komt te staan bij de afrekening. De AF erkende schilder voldoet aan alle opleidingseisen. Hij is volledig bijgeschoold op het gebied van technieken en verfsoorten.

Tip 4: Weet wanneer je een schilder laat komen

Heb je een schilderklus en maakt het je niet zoveel uit wanneer je deze in het jaar laat uitvoeren, overweeg dan om deze in de winterperiode te laten uitvoeren. Wanneer het een schilderklus is die binnenshuis moet worden uitgevoerd kan dit in principe tegen een lagere prijs. In de wintermaanden zijn schilders doorgaans actief als winterschilder. Dat houdt in dat ze zichzelf aan het werk houden door jou een lagere prijs te berekenen. De winterschilder kan jou zomaar een voordeel opleveren wat oploopt tot wel 40 procent.

Tip 5: ken de subsidies

Bij het inschakelen van een schilder krijg je met meerdere vormen van subsidie te maken. We benoemden je al de subsidie waarbij je de schilder in de wintermaanden inhuurt. Er is echter ook een subsidie waarbij je een lager BTW bedrag betaalt voor de schilder. Dit heeft betrekking op het arbeidsloon. De schilder zal, mits jouw huis minimaal 2 jaar oud is, over het arbeidsloon het lage BTW bedrag van 9 procent berekenen. Deze subsidie wordt automatisch op de offerte en de factuur verrekend, jij hoeft niets aan te vragen.

Tip 6: een complete offerte

Voordat de schilder aan het werk gaat wil je uiteraard graag exact weten wat het werk gaat kosten. Vraag dan ook altijd offertes op voor je iemand inhuurt. De complete offerte bevat de volgende punten:

  • Gebruik van professioneel materiaal. Dit houdt in dat de schilder zijn eigen professionele verf meebrengt voor de klus. Daarnaast maakt hij gebruik van zijn eigen materieel om de klus mee uit te voeren. Jij betaalt uiteraard de prijs van de verf maar doordat de schilder groot kan inkopen is het professionele materiaal doorgaans nauwelijks duurder. Je betaalt ook voor het gebruik van zijn schildergerei. Hij schrijft daarop af en die kosten berekent hij door aan jou.
  • Gebruik van materieel. Om te schilderen zal de schilder doorgaans een (hoge) ladder en/of een bouwsteiger moeten huren. Dit materieel brengt hij verder bij jou in rekening. De kosten hiervan vind je terug op de offerte.
  • De kilometerkosten. Daarover mag geen onduidelijkheid bestaan vooraf. De schilder reist een bepaald stuk en die kosten brengt hij bij jou in rekening.
  • De voorrijkosten. Dit is een andere post dan kilometerkosten. Dit zijn de kosten die de schilder maakt bij het klaarzetten van zijn werkplek. Het opruimen van bepaalde zaken brengt hij in rekening onder deze noemer.
  • De BTW. Een offerte moet altijd inclusief de BTW zijn.

Vraag nu offertes op

De betaalbaarste schilder vind je door eerst offertes op te vragen. Dat doe je met onderstaande button. Je krijgt direct vrijblijvend een aantal offertes in je mailbox om te vergelijken. Het levert je al gelijk een voordeel op wat kan oplopen tot wel 40 procent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Meer verbouwprijzen:

Bekijk alle verbouwprijzen