Informatie en tips over bouwen en verbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Aan een huis kun je altijd blijven renoveren en verbouwen. Je hebt kleine en grote verbouwingen. Verbouwen is een uitgebreid begrip, aangezien je allerlei verschillende soorten verbouwingen hebt. De verbouwprijzen, de kosten die je maakt ten tijde van je verbouwing, verschillen daarom ook ontzettend. Maar waaruit zijn verbouwprijzen precies opgebouwd? En welk aannemersbedrijf kun je het beste inhuren voor een goede kwaliteit, maar lage prijs?

Kooptip:

 • Wanneer je gaat verbouwen komt er veel bij kijken. Een exacte prijs maken is erg lastig. Vrijwel altijd moet er een vakspecialist langskomen om de situatie te beoordelen. Wij koppelen je met maximaal 4 vakspecialisten. Ontvang direct tot 4 offertes, bereken het verschil en vergelijk de prijzen!.

Prijsopbouw van een verbouwprijs

Verbouwen kost nogal wat. Zelfs een kleine badkamer onder handen nemen, is een klus van ongeveer €6500 á €9500. Toch moet je soms een verbouwing aan je huis laten uitvoeren, omdat dit je leef comfort verbetert. De verbouwprijzen worden vooral gevormd door de arbeidskosten van het in te huren bouwbedrijf. Een aannemer, onderaannemer en de uitvoerders moeten allemaal betaald worden. Let daarom goed op of je kleine klussen niet beter door jezelf en je omgeving kunt laten uitvoeren om kosten te besparen. Daarnaast heb je te maken met de voorrijkosten: de kosten voor het aan huis komen van monteurs. Materiaalkosten bepalen ook de totale verbouwprijzen. Je kunt het materiaal zelf halen, maar je kunt ook een ingehuurde aannemer dit laten regelen.

De bouwmaterialen bepalen de verbouwprijs

De totaalprijs van de verbouwing is ook afhankelijk van keuzes, die je zelf maakt. Huur je een professionele aannemer in of doe je het zelf met de hulp van mensen uit je omgeving? Welk materiaal je kiest, draagt natuurlijk ook bij aan de totaalkosten. Kies materiaal wat je mooi vindt, maar binnen je budget past. Je hoeft niet altijd voor een merk te gaan. Vaak is een merkloos product net zo goed en past dit beter bij je vooraf opgestelde budget. Let ook op het soort materiaal, want dit kan ook van invloed zijn op de prijs. Ijzer is bijvoorbeeld goedkoper dan platina.

Kies je voor een aannemer?

Ook wie je als aannemer inhuurt, bepaalt je verbouwprijs. Een geschoolde, ervaren aannemer is veelal duurder door zijn expertise. Daarom is het handig om van tevoren goede afspraken te maken over de uiteindelijke prijs in een door de aannemer opgestelde offerte.

Vergelijken van verbouwprijzen

Iedere verbouwing heeft zo zijn eigen kosten. Het renoveren van een badkamer is goedkoper dan bijvoorbeeld een aanbouw aan je huis. Verbouwingen zijn sowieso dure aangelegenheden, maar daarom is het handig om voor een verbouwing verschillende aannemers met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen op onze website.

Hoe kun je verbouwprijzen vergelijken?

Op onze vergelijkingswebsite geef je allereerst aan wat voor een soort verbouwing je van plan bent te gaan doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zaken als de isolatie van het huis, nieuwe dakkapel, keuken vervangen en een aanbouw doen. Vul hierna je woonplaats in. De zoekmachine op de vergelijkingswebsite zoekt nu naar aannemers bij jou in de buurt, die je verbouwing naar jouw wensen en behoeftes kunnen uitvoeren. De eerstgenoemde zoekresultaten worden hierbij het best beoordeeld. Dit overzicht kun je hierna nog filteren op: garantie, beoordeling en verantwoord ondernemen.

Beste bouwbedrijven in Nederland

Bij de vergelijkingswebsites komen veelal verschillende aannemers naar voren, die op hun beurt voor een verbouwing bouwbedrijven inhuren. Er zijn een groot aantal bouwbedrijven in Nederland en dit zijn de tien beste:

 • Koninklijke BAM Groep
 • VolkerWessels
 • Koninklijke Boskalis Westminster NV
 • Strukton
 • TBI Holdings
 • Van Oord
 • Heijmans
 • Dura Vermeer
 • Van Wijnen Groep
 • Ballast Nedam

Deze resultaten zijn gevormd aan de hand van de omzetresultaten in 2019.

Goedkoopste aannemers in Nederland

Bij het inhuren van een aannemer moet je rekening houden met het uurtarief dat deze zich vraagt en met de totale kosten die een aannemer opstelt voor een bepaalde klus. Op basis van deze twee factoren zijn dit de goedkoopste aannemersbedrijven in Nederland:

 • 040 Groep Veldhoven
 • Hanselaar Aannemers
 • Aannemer Amsterdam
 • Aannemer J & C van de Graaf B.V.
 • Aannemer J.B. Ban
 • Allround Bouw Service BV
 • Andriessen Bouwbedrijf
 • Bouw en Adviesbureau Gooise Meren B.V.
 • Bouwbedrijf Leeuwenbergh B.V.
 • Bouwbedrijf Rijnbeek

Per plaats kan dit ook nog verschillen. In bijvoorbeeld Almere zijn de uurtarieven van een aannemer beduidend hoger dan in andere steden.

Hoe kies je de beste aannemer?

Dat een aannemer goedkoop is, betekent niet altijd dat deze de beste is voor je klus. Het is belangrijk bij het kiezen van een aannemer dat je een goed gevoel hebt en vertrouwen in de aannemer hebt. Vraag daarom altijd vrijblijvende offertes aan om een goed beeld te krijgen van de kosten. Mond-tot-mondreclame is hierbij ook belangrijk. Laat je informeren door mensen uit je omgeving en door klantereviews over de vakkundigheid van een aannemersbedrijf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Meer verbouwprijzen:

Bekijk alle verbouwprijzen