Informatie en tips over bouwen en verbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


 Wanneer u in een woning woont die al wat ouder is voelt u het waarschijnlijk regelmatig wanneer u voor het raam zit; uw woning voelt koud aan, en u kunt tocht voelen die langs uw ramen trekt. De reden hiervan is heel eenvoudig; u heeft enkel glas in uw ruiten zitten, en dat heeft helaas geen isolerende werking. Wanneer u een behaaglijk warme woning wilt hebben zult u dus moeten overgaan tot een investering in dubbel glas.

Welk dubbel glas kiest u
Op het moment dat u dubbel glas wilt gaan aanschaffen doet u er verstandig aan om in eerste instantie bij de glashandel te gaan informeren. U zult dan al snel ontdekken dat dubbel glas geen eensluidende term is. Onder de noemer dubbel glas gaan een heleboel soorten schuil en het zal voor u lastig zijn om het onderscheid te maken. Wanneer u op zoek gaat naar het juiste dubbel glas voor uw woning is het verstandig om te kijken naar de soort die het beste aansluit bij uw behoeften. Heeft u alleen behoefte aan glas wat geen koude doorlaat van buitenaf of wat extra stevigheid biedt aan uw woning, dan kunt u kiezen voor HR of HR+ glas. Wilt u naast deze twee factoren ook een isolerende werking hebben van uw dubbele glas, dan is het verstandig om te kiezen voor HR++ glas.

Kunt u volstaan met alleen nieuw glas
Veel glashandelaren zullen beweren dat u niet alleen nieuwe ruiten zult moeten aanschaffen, maar ook nieuwe ramen – oftewel nieuwe omlijstingen – voor een mooi resultaat. Niets is echter minder waar; de meeste ruiten die geproduceerd worden met HR++ glas kunnen eenvoudigweg in bestaande ramen worden geplaatst. De werking zal – mits de ruiten vakkundig worden gezet – hetzelfde zijn, terwijl het kostenplaatje binnen de perken blijft.

Voor jaren klaar met uw nieuwe dubbele glas
Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor een bepaalde soort dubbel glas zult u moeten gaan kijken naar de rand die om de ruit heen zit. Deze is er in twee uitvoeringen, en aan beide uitvoeringen hangt een prijskaartje. Kiest u voor een rand van kunststof, dan bent u het voordeligste uit. Een rand van aluminium is aanmerkelijk duurder, maar deze heeft dan ook heel andere eigenschappen. De duurste prijscategorie is namelijk veel steviger, waardoor u voor jaren klaar bent met uw nieuwe dubbele glas. U zult ook deze investering dus sneller terug verdienen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Meer verbouwprijzen:

Bekijk alle verbouwprijzen