Informatie en tips over bouwen en verbouwen
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Of je nu veel kostbare objecten thuis hebt staan of niet, het spreekt voor zich dat je, je in jouw persoonlijke omgeving graag veilig wil voelen. Omwille van deze reden kiezen tegenwoordig steeds meer mensen er voor om een passende inbraakbeveiliging te voorzien. Door gebruik te maken van een inbraakbeveiliging is het niet alleen mogelijk om meteen op de hoogte te worden gebracht van een inbraak, daarnaast kan er ook meteen op geanticipeerd worden. Ben jij ook van plan om een inbraakbeveiliging te plaatsen in jouw huis, maar zou je graag eerst nog een duidelijk zicht willen hebben op de kosten? Wij hebben ze op deze pagina voor jou op een rijtje gezet.

Hoeveel kost inbraakbeveiliging?

Op het ogenblik dat je voor jezelf de keuze hebt gemaakt om een inbraakbeveiliging te plaatsen is het vanzelfsprekend dat je ook een duidelijk zicht zal willen hebben op de kosten die er voor in rekening worden gebracht. In principe is het kostenplaatje volledig afhankelijk van het soort inbraakbeveiliging waarvoor je kiest. Om er zeker van te zijn dat je niet voor financiële verrassingen komt te staan hebben we de verschillende mogelijkheden op dit vlak inclusief hun gemiddelde kostprijs alvast even voor jou op een rijtje gezet.

 

Soort inbraakbeveiliging Gemiddelde kostprijs
Standaard systeem Gemiddeld zo’n 1.100 euro
Goed beveiligd Gemiddeld zo’n 1.750 euro
Compleet pakket Gemiddeld zo’n 2.350 euro

 

Het verschil tussen de diverse inbraakbeveiligingssystemen onderling is niet zo groot, maar toch worden er naarmate de systemen duurder worden enkele zeer interessante onderdelen aan toegevoegd. Het verschil tussen een standaard en een goed beveiligd systeem is bijvoorbeeld dat bij deze laatste ook gebruik wordt gemaakt van camerabeveiliging. In het complete pakket worden er ook nog eens (veelal elektrische) rolluiken geplaatst waardoor de woning echt optimaal is beschermd tegen bedreigingen van buitenaf.

De prijsopbouw van inbraakbeveiliging

van het merendeel van de beveiligingsinstallaties is bekend dat ze over een zeer eenvoudige en bovendien transparante prijsopbouw beschikken. Dat geldt echter niet voor inbraakbeveiliging. Het spreekt voor zich dat dit alles te maken heeft met het feit dat een dergelijk systeem uit bijzonder veel verschillende onderdelen kan bestaan. Zo onderscheiden we niet alleen het alarmsysteem op zich (30 procent), maar ook camerabewaking (30 procent), de rolluiken (26 procent) evenals raambeveiliging (3 procent) en deurbeveiliging (11 procent). Uiteraard is het aan jou zelf om te bepalen welke van al deze verschillende onderdelen je laat integreren in jouw woning en welke overbodig zijn.

Keuzes die de kostprijs van inbraakbeveiliging beïnvloeden

Zoals net reeds aangehaald is het in eerste instantie van belang om voor jezelf uit te maken welke verschillende onderdelen van inbraakbeveiliging je wel en welke je niet wenst toe te passen. Toch hebben we alvast even alle verschillende onderdelen van inbraakbeveiliging inclusief hun gemiddelde prijskaartje voor jou op een rijtje gezet.

Keuze 1: Raam- en deurbeveiliging

Ondanks het feit dat wij ze hier in één adem met elkaar vernoemen betreft het wel degelijk twee volledig aparte onderdelen van een systeem op vlak van inbraakbeveiliging. Onderling is er tussen deze beide systemen wel sprake van een niet onbelangrijk prijsverschil. Bij raambeveiliging ligt de gemiddelde kostprijs bijvoorbeeld tussen de 30 en 260 euro. In het geval van deurbeveiliging liggen de kosten echter al snel tussen de 40 en 500 euro. Wil je echt beschikken over een doorgedreven beveiliging tegen een potentiële inbraak? Dan zijn beide zaken uiteraard onmisbaar.

Keuze 2: De keuze van het alarmsysteem

Op vlak van alarmsysteem zijn er meerdere zaken waar je rekening mee dient te houden. Denk hierbij niet alleen aan de aansluiting (bedraad, draadloos of hybride), maar ook aan de communicatiekiezer waar gebruik van wordt gemaakt. Hybride systemen zijn in de basis altijd het duurst, zeker wanneer ze over een GSM communicatiekiezer beschikken, maar ze zijn naar de toekomst toe wel eenvoudig uit te breiden. Op vlak van communicatiekiezer ligt de prijs voor een GSM-variant tussen de 210 en 300 euro terwijl een PSTN systeem tussen de 50 & 70 euro kost en een LAN systeem kan worden aangekocht voor een prijs van tussen de 110 en 145 euro.

Keuze 3: Camerabewaking

Wil je niet alleen thuis, maar ook vanop afstand een overzicht kunnen behouden van je woning? In dat geval is het altijd interessant om je systeem uit te breiden met camerabewaking. Op dit vlak kan je kiezen tussen een analoog of een zogenaamd HD IP systeem. Let op, een HD IP systeem mag dan in aankoop wat duurder zijn, daar staat tegenover dat ze veel beter en vooral gedetailleerder beeld geeft in vergelijking met een analoog exemplaar. Naast het type camera is er ook nog het soort beveiligingscamera. Op dit vlak kan je kiezen voor een zogenaamde bullet camera of een dome camera. Een dome camera is een ronde beveiligingscamera wat er voor zorgt dat ze beter is beschermd tegen bijvoorbeeld vandalisme. De ronde vorm zorgt er bovendien voor dat het niet duidelijk is in welke richting ze precies staat gericht. Kies je liever voor een bullet camera? Dan beschikt deze over een afdakje wat ze beter geschikt maakt voor buitengebruik.

Keuze 4: Laten plaatsen van rolluiken of niet?

De vierde en laatste keuze heeft betrekking tot het kopen en laten plaatsen van rolluiken. Rolluiken vertegenwoordigen niet alleen een prima beveiliging tegen inbraken, daarnaast zijn ze ook nog eens zonwerend en kunnen ze zorgen voor meer privacy. Door het kopen en laten plaatsen van rolluiken sla je dan ook niet één, niet twee, maar wel drie vliegen in één klap.

Tot 30% besparen op jouw inbraakbeveiliging

Wil je graag investeren in inbraakbeveiliging voor je woning, maar komt de standaard kostprijs toch wat te hoog uit? In dat geval is het nog altijd mogelijk om op eenvoudige wijze een zeer aantrekkelijke besparing te realiseren. Heb je er namelijk al eens aan gedacht om een offerte op te vragen bij verschillende bedrijven die zijn gespecialiseerd in inbraakbeveiliging? Door het opvragen van deze offertes en door ze met elkaar te vergelijken is het in de praktijk zomaar mogelijk om een niet onaanzienlijke besparing te realiseren die tot een mooie 30 procent kan bedragen! Dit maakt jouw potentiële inbraakbeveiliging meteen op financieel vlak een behoorlijk stuk interessanter en toegankelijker.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Meer verbouwprijzen:

Bekijk alle verbouwprijzen