Kosten woningontruiming

In tal van verschillende situaties kan het gebeuren dat je nood hebt aan woningontruiming. De bekendste situatie is natuurlijk wanneer er sprake is van een overlijden. In dat geval moet het huis van de persoon die is overleden wellicht volledig worden ontruimd. Dit om de woning bijvoorbeeld klaar te maken voor verkoop of misschien wel voor verhuur. Voor menig aantal mensen is woningontruiming emotioneel erg zwaar. Omwille van deze reden willen ze dit dan ook liever uitbesteden aan een ander, gespecialiseerd bedrijf. Ben jij ook van plan om jouw woningontruiming uit te besteden, maar ben je benieuwd welke kosten dit met zich meebrengt? Raadpleeg dan beslist even de informatie hier op deze pagina!

Wat zijn de kosten voor woningontruiming?

Vooraleer we dieper ingaan op de precieze kosten die gepaard gaan met woningontruiming is het natuurlijk interessant om te weten hoe deze kosten precies ontstaan. Op dit vlak moet er rekening mee worden gehouden dat de kosten eigenlijk tot stand komen door twee zaken:

  1. Het verwijderen van de inboedel uit de woning;
  2. Het afvoeren van de verwijderde inboedel;

Eventueel is het mogelijk dat je de mensen die aan woningontruiming komen doen de vraag stelt of ze ook het huis schoon kunnen maken. Ondanks het feit dat dit doorgaans niet de standaard dienst is van een woningontruiming specialist zijn er wel degelijk bedrijven die dit voor je kunnen meenemen in hun takenpakket. Het spreekt voor zich dat ook hier nog een bepaalde meerprijs aan zal verbonden zijn.

Wat te doen met de spullen bij woningontruiming?

De kosten voor woningontruiming die je zal moeten betalen zijn uiteraard eveneens afhankelijk van de acties die ondernomen zullen worden met betrekking tot de verwijderde inboedel. Het spreekt namelijk voor zich dat je wellicht niet zomaar alle inboedel van de hand zal willen doen. In principe kan je in de praktijk dan ook verschillende keuzes maken waaronder:

  1. Een deel van de inboedel kan worden afgevoerd naar het containerpark;
  2. De inboedel kan gedeeltelijk naar een arm land worden verstuurd;
  3. Een gedeelte van de inboedel zal je wellicht gewoon bij willen houden;

Wat je uiteindelijk ook van plan mag zijn met de inboedel die je hebt verkregen door de woningontruiming, je moet er rekening mee houden dat het afvoeren van inboedel in de praktijk steeds gepaard kan gaan met behoorlijke kosten. In het bijzonder wanneer je slechts een beperkt budget voor handen hebt kan het dan ook de moeite waard zijn om eerst even zelf de inboedel te doorlopen. Is dat emotioneel nog te moeilijk? Dan wordt het natuurlijk een ander paar mouwen.

Inboedel afvoeren bij woningontruiming naar een opslagplaats?

Je hoeft er niet perse voor te kiezen om de inboedel die je hebt verkregen door middel van woningontruiming naar een containerpark af te voeren. Veel mensen maken deze keuze omdat ze vrezen onvoldoende ruimte beschikbaar te hebben voor alle nieuwe inboedel. Twijfel je toch of je wel echt afstand zal willen doen van bepaalde zaken? In dat geval kan je er nog altijd voor kiezen om de inboedel weg te (laten) brengen naar een opslagplaats. Let wel, in dit geval spreekt het voor zich dat je bovenop de kosten van je woningontruiming ook nog eens zal worden geconfronteerd met de extra kosten van de opslagplaats. Voor bepaalde mooie stukken inboedel kan dit echter zeker de moeite waard zijn om te overwegen.

Hoeveel kost woningontruiming precies?

Bovenstaande informatie heeft ons uiteindelijk gebracht bij de hamvraag van deze pagina. Welke kosten zijn er nu namelijk precies verbonden aan woningontruiming? De gemiddelde kosten die hiervoor in rekening worden gebracht zijn afhankelijk van meerdere zaken zoals:

  1. Het soort woning welke dient te worden opgeruimd;
  2. De afvalstortkosten die moeten worden betaald;
  3. De voorrijkosten die in rekening worden gebracht;

Bovenstaande informatie is natuurlijk best interessant om te weten, maar maakt nog niet echt helemaal duidelijk welke kosten woningontruiming nu precies met zich meebrengt. Dit wordt wel duidelijk door het bekijken van de inhoud van de onderstaande kostentabel.

Woning met 1 à 2 slaapkamers ontruimen Gemiddeld tussen 175 & 550 euro
Eengezinswoning ontruimen Gemiddeld tussen 600 & 1.500 euro
Woning met meer dan 3 slaapkamers ontruimen Gemiddeld tussen 775 & 1.875 euro
De afvalstortkosten Gemiddeld tussen 125 & 750 euro
De voorrijkosten Tussen 0,25 en 0,50 euro per kilometer

Hoe besparen op de kosten van je woningontruiming?

In de praktijk is het best mogelijk dat de kosten van je woningontruiming behoorlijk hoog zullen oplopen. Wil je er toch voor kunnen zorgen dat je niet met een financiële kater wordt geconfronteerd? Dat is perfect mogelijk. Hiervoor wordt het wel sterk aangeraden om rekening te houden met de bespaartips zoals hieronder aangegeven.

  • Laat de woningontruiming tijdens de week gebeuren

Woningontruiming kan per definitie op elke dag gebeuren. Wil je er graag bij zijn, maar kan dat uitsluitend tijdens het weekend? Dan kan je deze voorkeur kenbaar maken aan het bedrijf dat je woningontruiming gaat uitvoeren. Je dient er wel rekening mee te houden dat er voor het weekend altijd een bepaalde toeslag wordt aangerekend. Deze toeslag kan in de praktijk al snel 25 procent of meer bedragen. Op zondag is het doorgaans niet mogelijk om een woningontruiming uit te laten voeren.

  • Probeer toch een deel van de inboedel zelf te verwijderen

Wil je niet je volledige woningontruiming zelf doen? Dan kan je er wel nog steeds voor kiezen om toch een deel zelf te ontruimen. Hoe meer inboedel je zelf kan verwijderen en wegbrengen, des te lager de kosten voor je woningontruiming zullen uitvallen. Het mag dan ook duidelijk zijn, zelf de handen uit de mouwen steken loont de moeite!

Bespaar tot wel 30% (extra) op je woningontruiming kosten!

Wil je graag een extra besparing kunnen realiseren op je woningontruiming? Dat kan. Er zijn tegenwoordig menig aantal bedrijven welke woningontruiming aanbieden. Wil je kunnen rekenen op de laagst mogelijke prijs? Dan is het altijd interessant om even een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende woningontruiming bedrijven. Zo is het mogelijk om de kosten met tot wel 30 procent te verlagen! Hierdoor wordt je woningontruiming natuurlijk meteen op financieel vlak extra interessant gemaakt!

Wat kost een verbouwing precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.